Український хор співатиме у неділю православ'я в грецькій церкві

Sun. Mar. 24/2024 — 6pm | Panagia Greek Orthodox Church, Toronto

Розмаїття православ'я

Лише раз на рік православна громада збирається разом, щоб прославити Бога, стаючи свідками прекрасного розмаїття богослужінь у православному християнському світі. Уявіть собі - лише на одній службі ви чуєте, як "Господи, помилуй" співають 5 різними мовами - грецькою, арабською, англійською, а іноді навіть румунською та церковнослов'янською, кожна з яких має свою унікальну мелодію. Це те, що чули наші предки в Україні, коли святий Володимир приніс християнську віру в наш народ - ніжні грецькі мелодії, або арамейську мову, коли вони здійснювали паломництво до Святого міста Єрусалиму, мову, якою, як вважається, розмовляв і поклонявся Ісус.

Тільки в Північній Америці

Цей тип всеправославного заходу відбувається тільки в Північній Америці, де ми маємо представництво багатьох православних церков, і проводиться спеціально в Неділю Православ'я (першу неділю Великого посту), коли ми святкуємо тріумф ікон у церквах. Часто у вівтарі разом служать десятки священнослужителів, багато маленьких хорів розміщуються в маленьких нішах навколо церкви, чекаючи свого моменту, щоб поділитися музичною відповіддю, а кульмінацією стає гучний звук, коли всі читають Символ віри, завершуючи останнім висловом:

Як пророки бачили, як апостоли навчали, як Церква прийняла, як учителі догматизували, як Всесвіт погодився, як Благодать явилася, як Істина відкрилася, як неправда розвіялася, як Мудрість подала, як Христос нагородив, так ми проголошуємо, так ми стверджуємо, так ми стверджуємо,. .. так проповідуємо Христа, Бога нашого істинного, і шануємо як святих у словах, у писаннях, у думках, у жертвах, у церквах, у святих іконах; з одного боку, поклоняючись і шануючи Христа як Бога і Господа, а з іншого боку, шануючи як істинних слуг того самого Господа всіх і відповідно до цього віддаючи їм пошану.

Ця віра апостольська, ця віра отцівська, ця віра православна, ця віра вселенну ствердила.

-- Сповідь віри до Дня Православ'я

Icon demonstrating the triumph of Orthodoxy.

Після вечірнього богослужіння зазвичай відбувається спільна трапеза в парафіяльній залі (пожертви вітаються), де ви маєте можливість познайомитися з іншими православними віруючими, а також побачити, як інші громади готують пісні страви.

Це справді неймовірна особлива подія, яка відбувається лише раз на рік! Приєднуйтесь до нас!

Українці представлятиме чотири парафії

Щороку українську громаду запрошують до участі, і цього року наша катедра організовує спільний хор між 4 парафіями GTA - св. Андрія (Торонто), св. Анни (Скарборо), св. Димитрія (Етобіко) та св. Володимира (включно з каплицею). Музику та записи надіслано диригентам хорів кожної парафії для репетицій.

At the Pan-Orthodox Vespers in 2023.

Деталі

Цьогорічна всеправославна вечірня, присвячена торжеству Православ'я, буде відслужена в неділю 24 березня 2024 року в грецькій православній церкві Святої Панагії, о 19:00 (Roncesvalles & Queen). Більш детальна інформація незабаром.

Якщо вас потрібно підвезти, будь ласка, зареєструйтесь нижче, і ми зв'яжемося з вами.


Previous
Previous

Що таке: “Великий канон Андрія Критського”

Next
Next

March 2024 Schedule • Розклад Богослужінь на Березень 2024р